VD:n har ordet - GA Industri AB

Hösten har nu anlänt, träden börjar bli gula och röda.

Kylan är på väg och kvällarna blir mörkare. Det är då det blir lugnare och vi har möjlighet att gå ner i varv. Det är även tiden då vi jägare och skogsfolk vaknar till liv. Skogen är full av lingon och kantareller. Möjligheten att släppa våra hundar i skogen och få ägna sig åt jakt och natur. Hösten är en efterlängtad årstid för oss.

På stålmarknaden är det extra spännande och intressant. Vi har ett bra år så här långt och det verkar fortsätta med god efterfrågan och höga volymer, vilket är mycket kul. Vi har fått uppleva Corona stopp, vilket följts av full fart & materialbrist, med prisökningar på 100%, vilket ingen upplevt tidigare. Det har varit en synnerligen intressant och lärorik period som jag inte kunde förutse. Det känns dock nu som vi går in i en något mer balanserad fas. Priserna stabiliseras ”om än på höga nivåer” lagren börjar normaliseras och vi upplever lite mer balans. Vi ser även att kunder bokar på kortare tider jämfört med i våras.

Vi räknar med att marknaden blir någorlunda stabil under närmsta 6 månaderna. Vad som händer med stålpriserna framöver är knepigt att sia om. Tror vi kommer se en begränsad nedgång under Q1 och stigande priser för Q2. Det hänger mycket ihop med hur Asien minskar produktionen av stål och framför allt hur bilproduktionen kommer igång !  Ser lite blandat på de Europeiska stålverken, det lossnar lite volymer på några, men andra är mer försiktiga. Fortsatt långa ledtider än så länge.

På GA känns det som fortsatt god ordning och reda. Vi köpte en grannfastighet som blev till salu, ämnat för framtida expansion. Vi river även en mindre byggnad på vår befintliga tomt och förbereder för mer ytor.

Vi hälsar er varmt välkomna till Elmia mässan i Jönköping där vi ställer ut. Väl mött !

 

Ha en fortsatt bra höst !