Äntligen lite ledigt efter en lång höst !

Har varit en hel del att tänka på, både på gården & på GA. Sedan något år tillbaks har vi haft Highland Cattle till att beta vallarna mot sjön. Det är mycket trevliga betesdjur som håller rent & snyggt, blir det som vi tänkt så kommer det bli 3 kalvar i feb-mars. Det är synnerligen trevligt & intressant. I övrigt så har jag införskaffat en stövare till harjakten, den hoppas jag få glädje av i julhelgen.

Vad det gäller GA så har det varit ett bra år med stabila volymer fram tills okt-nov, nu ser vi tydligt att marknaden viker ner, vilket jag även skrev i semesterbrevet. Kul att få rätt, eller hur ? Volymerna 2023 är några % lägre än föregående år.

Vad kan vi förvänta oss framöver ? Jag har inga förhoppningar om någon uppgång under 2023, det kommer rulla på i en försiktig takt, tror vi kommer få se en hel del varsel på marknaden under våren. Vi ser även neddragningar på stålverken i Europa vilket är tecken på minskad orderingång.

Priserna däremot känns som de bottnat i euro, vi kan hoppas på en stärkt krona vilket skulle betyda prissänkningar under våren, men tveksamt.

Det känns ändå stabilt på GA, ordning & reda, stabila lagernivåer, organisationen & personalen fungerar perfekt. Vi förväntar oss en stabil vår med lägre volymer.

Nu blir det drygt två veckor jul ledigt. Förutom Julfirande med familj & vänner ska jag tillbringa ledighet i skog och mark med stövarjakt på agendan. Hoppas på några riktigt spännande hardrev.

Vill passa på att tacka alla våra intressenter för detta året. Ta nu vara på ledigheten, det kommer bli ett spännande & intressant 2024 !

God Jul & Gott nytt år & Tack alla för 2023 !