Julen står för dörren, Vintern är på gång, ska bli skönt med lite julledigt.

Det har varit ett spännande & intressant år, mycket har hänt när man summerar året. Tack att äntligen Coronapandemin känns som mer eller mindre förbi. Dock fick vi Ukrainakriget att oroa oss i stället, som präglar året & kommer säkert att ha stor påverkan även nästa år. Våren mindes av oro för brist på stål vilket medförde att många säkerställde sina lager lite extra & priserna rusade i höjden, bristen uteblev, räntor höjdes för att sänka inflationen mm, vilket medförde att lagernivåer på många ställen blev höga och dyra.
Hösten blev lugnare, lagernivåer sjunker runt om i EU, priserna faller tillbaks till normala nivåer. Detta medför naturligtvis nedstängningar av kapacitet på stålverken. Så historien upprepar sig, ”Det går upp & det går ned” !
Hur som helst så är vi mycket nöjda med året som gått. Vi producerade ca 10 % lägre 2021 vilket känns helt okej ! Att sia om 2023 är naturligtvis svårt med tanke på omvärldens påverkan. Känns väl rimligt att det blir ytterligare 5-10 % lägre nivåer, men naturligtvis omöjligt att veta. Vi har ett antal nya projekt som skall bli intressanta att följa. Vi ser med stor spänning, tillförsikt och optimism på nästa år.
I skrivandets stund färdigställer vi senaste tillbygget på ca 4000 m2 som blir inflyttningsklart lagom till jul, det kommer bli ett synnerligen välbehövligt & gott utrymme som vi får stor glädje av !
Nu blir det två veckor jul ledigt. Förutom Julfirande med familj & vänner ska jag tillbringa ledighet i skog och mark med jakt på agendan. Hoppas på några spännande jakttillfällen.

Vill passa på att tacka alla våra intressenter för detta året. Ta nu vara på ledigheten, det kommer bli ett spännande & intressant 2023 !

God Jul & Gott nytt år & Tack alla för 2022 !