Sommar, sol & värme !

Innan vi glider in i midsommarfirande vill jag summera våren lite kort.

Det har varit en fantastiskt fin vår på gården, vi har fått tillökning med 4:a Highland Cattle som skall hjälpa till med finbetet, kul å lära sig om dessa fina djur.

Kanske fel tid att starta upp med ny besättningen i torkan, men intressant att följa och lära.

På GA har varit ett mycket intressant och lite märkligt halvår, trots att vi förväntade oss en lugn vår med begränsade volymer och lägre priser, visade sig marknaden vara betydligt starkare än förväntat.

Q1 överträffade förväntningarna och den positiva trenden höll i sig genom hela våren med betydande prisökningar fram till Q2. GA ligger kvar på samma volymer som 2022 vilket vi är mycket nöjda med !

Den generella känslan och upplevelsen är att marknaden har varit något mindre stressad än tidigare. De eventuella negativa effekterna av stormakternas muskeltävling i Ukraina verkar minska,

men det ligger ändå som en skugga över marknaden.

Hur ser då marknaden ut under hösten ? Med tanke på spänningar i omvärlden, Inflation, räntor, kronkurs osv, så ser det lite dystert ut. Huvudet säger viss avmattning med lägre volymer men magen och historiken säger tvärstopp.

Efter att ha lyssnat på SEB Robert Bergkvist som tror på försiktig nedgång & Nordeas Annica Winsth som tror på tvärstopp så lägger jag mej mittemellan. Det kommer att bli otroligt spännande i höst.

För GA är jag dock mycket mer optimistisk, vi har lyckats få in flertalet nya kunder under under våren ihop med att några stora kunder aviserar höjda volymer inför hösten,

Jag räknar med att vi behåller volymen och siktar på en viss begränsad ökning.

Vi har mycket bra balans i verksamheten, kunder, personal, organisation, leverantörer, lagernivåer osv, vilket ser bra ut för framtiden.

Vi startade nyligen upp ett helgskift, vilket känns toppen.

Vår Iso-revision gick utmärkt utan anmärkningar. Även årets bokslut 30/4 -23 var stabilt bra. Extra gott betyg för vår hållbarhetsrapport.

Under våren har vi tagit i bruk vår nya utlastnings hangar på 4000 m2 vilket känns riktigt bra. På taket ingår 2000 m2 solceller som tas i bruk efter semestern.

Vi har även flyttat vårt säljkontor från Uppsala till Stockholm, är ni i stan så kontakta gärna Carl så bjuder han på en kopp kaffe och pratar stål.

Nu skall det i alla fall bli riktigt skönt med lite sommar och ledighet.

Ämnar åka till Portugal efter midsommar, har inte varit där tidigare men hört att det är vackert.

Vill passa på att tacka alla intressenter för denna vår.

Ha en trevlig midsommar och en lugn & skön sommar !